Programació i robòtica

NEIX A VILAFRANCA EL PRIMER CENTRE DE TECNOLOGIA CREATIVA I EDUCATIVA

A Vilafranca acaba de néixer Čapek Maker, el primer centre innovador de tecnologia creativa i educativa per a nens, joves i adults de la capital penedesenca, especialitzat en robòtica i programació educativa, disseny i impressió en 3D.
Maria Majem i Jordi Blancafort són els artífexs d’aquesta idea que tot just fa una setmana ha obert portes en un local situat als baixos dels pisos del Velòdrom, en concret al carrer Tossa de Mar, 22. Interiorista i arquitecte, respectivament, la Maria i el Jordi són parella i tenen dos fills, de 7 i 9 anys.
Precisament la idea inicial que ha acabat derivant aquest centre va començar quan ara fa tot just tres anys van adquirir un kit robòtic per als seus dos fills. Un regal de Reis que va enganxar tant els dos infants que ha portat la Maria i el Jordi a embrancar-se en aquesta aventura que avui s’ha fet realitat. Blancafort s’ha format a través d’un grau superior de programació i desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i ara, amb la seva dona, titulada en magisteri, han engegat aquest centre per aquelles persones que tinguin interès al voltant de la robòtica sense límit d’edat.
Campus tecnològic a l’estiu
De moment i per aquest estiu organitzen un campus lligat amb el tema de la robòtica i amb la programació que podrà ser relacionada amb un robot o amb un videojoc a banda de tot el tema d’impressió 3D. També oferiran la possibilitat de construir el propi dron o una impressora 3D domèstica.
El campus tecnològic d’estiu començarà la darrera setmana de juny i durarà tot el juliol i l’agost. L’horari serà de 9 a 1 del matí i en funció de l’interès n’hi haurà un de tarda en la franja de 4 a 7. Les edats per poder participar-hi seran a partir dels 6 anys i fins al 16, malgrat que no descarten programar tallers familiars o per a adults aquests mesos. Més enllà i de cara al setembre, quan s’iniciï el curs escolar 2016-2017, volen ampliar l’oferta formativa a través d’extraescolars.
El perquè del nom
Karel Čapek va ser l’escriptor txec més important del segle XX i va ser qui va popularitzar l’any 1920 la paraula robot. I Maker en al·lusió a aquella persona que es dedica a idear i fabricar objectes, especialment tecnològics o artesanals, amb el suport d’eines digitals. D’aquí ve el nom que han triat pel centre, ČapekMaker. Més informació al web www.capekmaker.com o al telèfon 93 688 45 28.
#

No responses yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *